Destiláty
Najpredávanejšie
História destilácie je spojená s históriou alchýmie - áno, za destiláty vďačíme starovekej mystickej vede - základná koncepcia destilácie bola vždy celkom jednoduchá - vyrobiť tvrdší alkohol zo základu s nižším obsahom alkoholu. Ale prečo musíme destilovať, aby sme dosiahli vyšší alkohol?
#ShowMore#
Prečo ho jednoducho nemôžeme ďalej kvasiť? Ako to často býva vo vede o alkohole, všetko je to o kvasinkách. Keď kvasinky konzumujú cukry (napríklad na výrobu piva alebo vína), vytvárajú alkohol, čo je príjemný odpadový produkt a CO2. Čím viac alkoholu a CO2 však vytvoria, tým menej ostane cukru, ktorým sa môžu ďalej živiť. Až v určitom bode (okolo 14 až 18 % alkoholu) sa hladina alkoholu stáva pre kvasinky toxickou. Preto, ak chceme vytvoriť niečo podstatne "tvrdšie", nemôžeme sa spoliehať na kvasinky, ale musíme skutočne fyzicky oddeliť alkohol od vody pomocou odparovania a kondenzácie - teda destiláciou. Preskúmajte našu ponuku destilátov nižšie.